02:25, pet, 26. Apr

VIDEO: Nenavadna videoprojekcija na pročelju mestne hiše na Glavnem trgu





Anja Romih in Stella Ivšek sta zasnovali in vodili spletno delavnico videomapiranja na pročelje mestne hiše na Glavnem trgu v Mariboru. To so ob rojstnem dnevu Mladinskega kulturnega centra tudi predvajali.

In kako pravzaprav pride do takega prikaza, za katerim je veliko dela, nam je povedala Stella Ivšek, ena od obeh mentoric delavnice videomapiranja.

Druga mentorica Anja Romih pa je razložila potek samih delavnic videomapiranja.

In ker je bil ravno rojstni dan Mladinskega kulturnega centra Maribor je bila izvedba na nek način praznovanje.

Posnetek priprav na končno videomapiranje:

Vsebina videomapiranja je produkt večdnevne delavnice projekta konS, platforme za sodobno raziskovalno umetnost. V svojih vsebinah je konS izoblikoval tri nivoje: PARK (delavnice), NOVA (razvoj umetniških projhektov) in PRAKSA (povezovanje z gospodarstvom). Delavnica videomapiranja sodi v delavniško-raziskovalne programe, kjer delijo znanja in veščine, izvedel jo je BeamTeam, Stella Ivšek in Anja Romih. To sta intermedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, videoanimacijo in scenografijo, njuna dela so bila predstavljena med drugim na festivalih Svetlobna Gverila, Pixxelpoint in InSonic ZKM Karlsruhe. Tokrat sta projicirali tudi dela udeležencev delavnice, ki je bila razvita v okviru društva Ljudmila, ki je tudi koproducent delavnice. Projekt konS je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.