03:17, ned, 12. Maj

VIDEO: Tyro Barada v Nišu na enakem študiju sprejeli odprtih rok, opravljanje preizkusa ni bil noben problem





Obširno smo poročali o tem, da je svetovni in evropski prvakinji v kikboksu in tekvondoju Tyri Barada življenje zagrenila Univerza v Mariboru oz. Pedagoška fakulteta. Po vseh prošnjah da bi odlična športnica študirala v domačem kraju, ji niso prisluhnili. Zdaj odhaja na študij v tujino – obiskovala bo fakulteto v Nišu.

Danes so v prostorih Ljudskega vrta organizirali novinarsko konferenco, saj so želeli primer neuspešnega vpisa Tyre Barada na želen študij še dodatno pojasniti, da le ne pride bo takšnega primera še kdaj. Na dnu članka si lahko novinarsko konferenco ogledate v celoti.

Univerza v Mariboru je bila nekooperativna

Predvsem je bila Univerza v Mariboru deležna kritik, ker niso imeli posluha za Tyrino odsotnost v času preskusa gibalnih sposobnosti. V času razpisanih terminov testov gibalnih sposobnosti je bila športnica na svetovnem prvenstvu in evropskih igrah, kar je tudi sporočila z elektronskim sporočilom in se opravičila ter prosila za nov termin.

Da si resnično želi opravljata ta študij je Tyra večkrat izpostavila tudi prej, v času njenih športnih uspehov. Ker ji tega v domačem Mariboru niso omogočili, se je zdaj vpisala na fakulteto v Nišu, kjer bo lahko študirala enak program.

Tomaž Barada je izpostavil tudi, da je Tyro vsa situacija prišla do živega, saj ni v dobrem stanju. Trenutno ni pripravljena na športna tekmovanja. Ob branju negativnih komentarjev, je namreč vse skupaj vzela preveč osebno, a Tomaž Barada verjame, da bo se kmalu pobrala in bo ponovno kmalu stara dobra Tyra.

Celotna novinarska konferenca na ogled spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.