13:22, pet, 26. Apr

VIDEO: V Minioritskem samostanu odmevalo več kot 30 glasov





Tudi včeraj, 27. julija, je bilo dogajanje na Ptuju, v sklopu festivala Arsana, zelo pestro. Ob 20.30 so obiskovalci na dvorišču Minoritskega samostana uživali v nastopu APZ Univerze na primorskem, pridružili so se jim tudi Bedtime story strings.

Zbor APZ Univerze na primorskem je sicer številčnejši, tokrat je na odru stalo 30 pevcev.

Dirigent zbora Ambrož Čopi je dejal: “Ljudske pesmi smo doživeli v različnih aranžmajih, tokrat z jazz harmonijami, ki so bile postavljene v cel svet, glede na to, da prihajajo ritmi od južne Afrike do Argentine in naprej.” Priznal je, da je večer od publike zahteval veliko pozornosti in dodal, da so bili izvrstni in da se je čutila povezanost obiskovalcev in izvajalcev na odru.

Marijan Dović je dejal, da je zelo vesel, da so prvič nastopali na Arsani: “Mi izhajamo iz tega, da se imamo mi fajn na odru, saj se mi zdi, da iz tega izhaja vsa kemija glasbe.”

“Publika se je izjemno odzvala in to nas navdaja z veseljem in navdihom,” je dejal Kristijan Krajnčan – Bedtime story strings.

Navdušeni so bili tudi obiskovalci, ki so strnili svoje misli in občutke.

Po nastopu v Minoritskem samostanu se je dogajanje preselilo na Slovenski trg, kjer je nastopil mladi band Friški Pir. Nastopili so Jernej Bezjak, Luka Gašparič, Alen Vamberger in Timotej Bezjak.

Dogajanje tudi za otroke

V popoldanskih urah se je v knjižnici Ivana Potrča odvila glasbena pravljica Tok tok, medved išče pestunjo, po ruski ljudski pravljici. Izvajala jo je Lijana Klemenčič, nastopili so učenci glasbene šole Instrumental.ko.

Sledile so ustvarjalne delavnice pod vodstvom zavoda Marianum Veržej. Otroci so ustvarjali z glino in se preizkusili na lončarskem vretenu.

Vsebino današnjega in prihodnjega dogajanja preverite TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.