04:21, pet, 26. Apr

VIDEO: V Podravskem podjetju leta Filo, razočarani nad delovanje Urške Repolusk





Ruška županja Urška Repolusk se v javnosti predstavlja kot županja odprta za vse. A domače gospodarstvenike je zbodlo v oči to, da je v intervjuju izjavila, da je že v iztekajočem mandatu imela s podjetniki razgovore na temo industrijske cone na temo urejanja le-te. Do pogovora ni prišlo niti neformalno, kar šele formalno, pa poudarja direktor podjetja, ki zaposluje več deset domačinov ter poudari, da je do županje nemogoče priti, kljub temu da si sami želijo vzpostaviti komunikacijo.

V industrijski coni v rušah že deset let izjemno uspešno deluje proizvodno podjetje Filo. Zaposlujejo več kot 20 domačinov. Njihovi zaposleni so zadovoljni, povprečna bruto plača v podjetju presega 2100 evrov. A žalosti jih neposluh županje Ruš, Urške Repolusk. Zato jih je informacija v enem izmed intervjujev, kjer županja Urška Repolusk, izjavi, da se z njimi dobiva in poskuša doreči vizijo za industrijsko cono, zabolela.

Ni se odzvala na vabilo, da pozdravi morebitne investitorje v cono

Glede na to, da so odličen zaposlovalec v občini Ruše jih ignoranca moti, sami pravzaprav želijo vzpostaviti komuniciranje z županjo, pa jim nikakor ne uspe, njena vrata so zanje zaprta. V industrijsko cono v Rušah so pripeljali tudi italijanskega veleposlanika, ki je želel povabiti tudi morebitne investitorje v cono. Repoluskova se po besedah našega sogovornika ni odzvala niti na vabilo, da morebitne investitorje, zgolj pozdravi.

Posluh zanje pa je na ministrstvu

Medtem ko posluh zanje je na ministrstvu, do katerega je vsaj v praksi težje priti, kot do lokalne oblasti. Odzivno je tudi ministrstvo za okolje in prostor. Pred mandatom županje Urške Repolusk, pravi da so z nekdanjim županom v Rušah dobro sodelovali. Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo polnjene žice za jeklarsko in livarsko industrijo bo uspešno poslovalo tudi letos, za kar napovedujejo podvojitev lanskih poslovnih rezultatov, hkrati pa nizajo uspeh za uspehom tudi s priznanji in nagradami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.