05:55, pet, 26. Apr

VIDEO: V Sveti Trojici ustanovni sestanek delovne skupine za urejanje vodnih površin za turizem in rekreacijo





V četrtek, 17. septembra je imela Skupnost občin Slovenije v Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah ustanovni sestanek delovne skupine za urejanje vodnih površin za turizem in rekreacijo.

Delovna skupina se bo srečevala v različnih občinah po Sloveniji, katere člani so v skupini, med drugim so pristopile občine Duplek, Hoče-Slivnica, Ptuj, Cerknica, Šentjur, Sevnica in druge. Trenutno so v fazi zbiranja perečih problemov vsake občine posebej. Gre od problemov z lastništvi, upravljanjem, plovbo, kopalnimi vodami, muljem, ribiškimi družinami …

Na ustanovni sestanek delovne skupine za urejanje vodnih površin za turizem in rekreacijo so povabili tudi predstavnico iz Ministrstva za okolje in prostor. Udeležila se ga je Lara Flis, podsekretarka iz Sektorja za upravljanje voda, Direktorata za vode in investicije. Ena izmed prvih točk je bila tudi imenovanje predsednika in podpredsednika. Za predsednika so izbrali župana Svete Trojice v Slovenskih goricah, Davida Klobaso, ki se na tem področju v svoji občini trudi že nekaj časa in zadeva se premika, a težav je še veliko.

A problemov se bodo lotevali sistematično. Ko bodo odprli problem, ga bodo analizirali, ugotovili kje so težave in poskušali priti do rešitve. Jasmina Vidmar, generalna sekretarka Skupnosti občin Slovenije izpostavi tudi problem birokracije pri nas.

Marko Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica se že vrsto let trudi urediti gramoznico, a naleti na toliko ovir in nasprotujočih si mnenj strokovnjakov, da počasi izgublja upanje. Za to zelo pozdravlja ustanovitev delovne skupine in se veseli delovanja.

Nekaj izkušen kako se lotiti zadeve ima župan Občine Duplek, a sam poudarja, da se kljub vsemu lotevajo z veliko ovirami, saj je v Sloveniji napram sosednji Avstriji, veliko birokracije, ki je potrebna, da se kaj premakne.

Vsi udeleženci srečanja pa so poudarili, da je takšna delovna skupina nujno potrebna in, da se veselijo delovanja in reševanja težav, ki jih bodo s skupnimi močmi lažje premostili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.