12:37, pet, 26. Apr

VIDEO: Varnostnika zadržala moškega, ki v zdravstveni ustanovi ni nosil maske in ni hotel pokazati osebnega dokumenta





Na družbenem omrežju Facebook je danes zaokrožil posnetek, na katerem so snemalec posnetka in dva varnostnika. Varnostnika sta, sodeč po posnetku, ustavila moškega v zdravstveni ustanovi, ta danes ni nosil obrazne maske in ni hotel pokazati osebnega dokumenta.

Eden od varnostnikov je poklical policijo, še prej pa od moškega zahteval, da naj mu pokaže osebni dokument. Moškemu je tudi rekel, da ga bosta zadržala do prihoda policije. Moški pa ni hotel pokazati dokumenta, niti ni hotel pokazati papirjev, da je naročen za pregled oziroma obravnavo. Dejal je, da maske ne nosi zaradi zdravstvenih razlogov. Varnostnik mu je tudi dejal, da če snema, bo dobil kazensko ovadbo, ker je na vhodu v polikliniko oznaka, da je prepovedano snemanje. Moški pa je dejal, da snema zaradi lastne varnosti.

Sam video se konča tako, kot da bi eden od varnostnikov moškemu odvzel telefon.

Moški je zapisal (besedilo je v celoti citirano in nelektorirano): “Video se je prenehal snemati ker je varnostnik na silo fizično vzel telefon iz mojih rok ter sta me potem oba varnostnika fizično vrgla na tla ter me vklenila. Na tleh sem vklenjen klical na pomoč in se spraševal ali se tako obravnava naročene paciente ki le ne nosijo maske. Zdravstveno osebje je le gledalo stran ali pa kar bolje rečeno bežalo stran. Super. Do prihoda policije sem bil vklenjen. Ampak plačilni nalog pa sem dobil. Čudovito.”

Posnetek zaslona. Vir Facebook, dostop 17. 1. 2023

Druge novice

Comment

  • Ak

    17 januarja, 2023

    Naslednjič naj še bolj provocira.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.