07:02, ned, 28. Apr

Vlada o protestnih zahtevah slovenskih kmetov in napovedanemu protestu kmetov





Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z dokumentom o protestnih zahtevah slovenskih kmetov in napovedanim vseslovenskim protestom kmetov s strani Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Zveze Slovenske podeželske mladine, Združenja hribovskih in gorskih kmetov Slovenije in Zveze kmetic Slovenije.

Vlada Republike Slovenije pooblašča Matejo Čalušić, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, da podpiše Dogovor o načinu uresničevanja protestnih zahtev slovenskih kmetov.

Vlada Republike Slovenije in kmetijske organizacije sklepajo Dogovor o načinu uresničevanja protestnih zahtev slovenskih kmetov, ki se navezuje na izpolnjevanje protestnih zahtev iz dokumenta, ki so ga kmetijske organizacije posredovale predsedniku Vlade Republike Slovenije dne 7. 3. 2024. Z dnem podpisa Dogovora o načinu uresničevanja protestnih zahtev slovenskih kmetov se pogajanja za ključne protestne zahteve zaključijo, za preostale zahteve pa se vzpostavlja utečen postopek z rednim vključevanjem kmetijskih organizacij skozi delovni proces Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je odgovorno za celoten sistem delovanja kmetijstva, gozdarstva in prehrane, Ministrstva za finance in Ministrstva za naravne vire in prostor, so sporočili z Urada Vlade za komuniciranje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.