00:48, pon, 29. Apr

Za prihod Magne v Hoče ni več ovir





Zdaj je uradno – ovir za projekt Mahgna v Hočah ni več. Tako sta danes zatrdila predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Roki za pritožbe pa so potekli.

Opolnoči se je dokončno iztekel rok za vložitev pritožb s strani tistih nevladnih okoljskih in drugih organizacij, ki jim je Agencija za okolje in prostor priznala status stranskega udeleženca v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja Magni za njeno investicijo v Hočah. Če ne bo presenečenj po pošti, bo to pravnomočno, kar je pogoj za gradbeno dovoljenje.

Popustili “5 pred dvanajsto”
Deset okoljevarstvenih organizacij je imelo možnost pritožbe na izdano soglasje, najbolj”glasni” pa bili v Umanoteri, Alpe Adria Green in Slovenskem E-Forumu. Slednji dve organizaciji sta tako rekoč popustili v zadnjem hipu, nazadnje Slovenski E-forum. V petek so ukamnili napovedano pritožbo, saj so dosegli zavezo Magne, da bo omogočila neposredni monitoring okoljevarstvenih podatkov. Odprto pa ostaja še vprašanje pritožbe skupine 27 prebivalcev Miklavža na Dravskem polju, ki jim agencija za okolje ni odobrila statusa stranskega udeleženca. Skupina se je na to odločitev pritožila na ministrstvo za okolje, na kateri so pritrdili agenciji, prebivalci pa so imeli do preteklega četrtka do polnoči čas za vložitev tožbe proti agenciji za okolje na upravno sodišče.

Vir: Youtube
Vir: Youtube

 
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.