17:15, tor, 21. Maj

Zaprta polovica štajerske avtoceste





Zaradi prometne nesreče je zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkom Slovenska Bistrica sever in počivališčem Polskava v smeri Maribora. Promet je preusmerjen na vzporedno cesto. Nastaja daljši zastoj, priporoča se obvoz Slovenske Konjice-Fram. Pri tem celjski policisti opozarjajo na problematiko prometne varnosti tovornih vozil.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste, je prav tako zaprt vozni pas med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora. Tudi tam nastajajo daljši zastoji.

Zaradi del na štajerski avtocesti sta zaprta izvoz in uvoz Šentrupert proti Mariboru.

Celjski policisti sicer opozarjajo na problematiko prometne varnosti tovornih vozil na avtocestah. V zadnjem času so namreč obravnavali več hujših prometnih nesreč z udeležbo tovornih vozil. Nazadnje v ponedeljek pri cestninski postaji Vransko, danes pri Polskavi, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

“Skupni imenovalec teh prometnih nesreč so hitrost, varnostna razdalja in utrujenost, večino pa so jih povzročili tujci med dolgotrajnimi vožnjami brez nujno potrebnih počitkov,” poudarjajo.

Število vseh ukrepov, ki so jih policisti izrekli zoper voznike tovornih vozil, je letos 3944 (lani 3778) ali za 4,4 odstotka več. S preventivnimi in tudi represivnimi ukrepi bodo nadaljevali tudi v poletnih mesecih, zato voznike tovornih vozil opozarjajo, da dosledneje upoštevajo zakonske določbe glede obveznih počitkov ter prilagajanja hitrosti razmeram na avtocestah.

Kljub temu po navedbah policije s stanjem ne moremo biti zadovoljni, zato bodo s preventivnimi in tudi represivnimi ukrepi nadaljevali v poletnih mesecih, ko je zaradi dopustov pričakovati večje gostitve prometa na avtocestah, zato voznike tovornih vozil opozarjajo, da dosledneje upoštevajo zakonske določbe glede obveznih počitkov ter prilagajanja hitrosti prometnim razmeram na avtocestah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.