14:06, sre, 8. Maj

Zaradi suma kršitve integritete sprožena preiskava zoper podžupana Sama Petra Medveda





Lani meseca oktobra smo poročali o tem, da mariborski svetniki s skupnim pozivom župana Arsenoviča pozivajo k razrešitvi podžupana Sama Petra Medveda in v.d. direktorice Lidije Krebl. In sicer, zaradi tega, ker so menili, da je njuno vmešavanje v spis, kjer so zapisi o neprimernem obnašanju, nesprejemljivo in da morata zato odstopiti. Spomnimo, Medved je zahteval, da se določeni dokumenti kar odstranijo, kar so svetniki na seji izvedeli za zaprtimi vrati.

Mestni svetniki so z dogajanjem seznanili tudi pristojne institucije – Državno tožilstvo Republike Slovenije, Inšpektorat Republike Slovenije za delo in Inšpektorat za javni sektor. Podali pa so tudi prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK).

Danes pa od tam sporočajo, da so zoper uradno osebo uvedli preiskavo zaradi suma kršitve integritete. “Na Komisiji smo na podlagi doslej pridobljenih podatkov in dokumentacije v zadevi, ki jo omenjate, uvedli preiskavo zoper podžupana Mestne občine Maribor Sama Petra Medveda zaradi suma kršitve integritete. Poudarjamo, da bo šele preiskava pokazala, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi,” pojasnijo za naš medij. 

“Obravnavana oseba, ki je prejela obvestilo o uvedbi postopka preiskave, bo imela v postopku zagotovljene vse pravice v skladu s predpisi, v okviru teh pa bo imela tudi možnost pojasniti svoja ravnanja. Več informacij o obravnavani zadevi bomo zaradi interesov postopka lahko podali po zaključku,” za Lokalec.si še pojasnjujejo na KPK.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.