23:36, sob, 4. Maj

Zimske razmere na cestah, policija napovedala poostren nadzor





Po Sloveniji je mrzlo, kar se kaže tudi na cestah, ki so mokre, zasnežene ali pa poledenele. Policija je napovedala za danes poostren nadzor nad upoštevanjem določil o hitrosti in varnostni razdalji na avtomobilskih cestah in hitrih cestah.

Agencija za varnost prometa je že pred nekaj dnevi izpostavila, da je treba upoštevati zimske razmere na cestah, nizke temperature, ki so pod lediščem. Tehnika zaviranja je na mokrem, zasneženem ali poledenelem cestišču namreč drugačna in terja še posebno previdnost. Ob upoštevanju praktičnih nasvetov za varno vožnjo, s prilagojeno tehniko vožnje in z ustrezno pripravo vozila bodo vozniki lahko na cilj prišli varneje, so izpostavili.

Agencija priporoča tudi povečanje varnostne razdalje ter opozarja na skrb za ustrezno bočno razdaljo ob prehitevanju pešcev, kolesarjev ali voznikov e-skirojev. Ti pa naj poskrbijo za dobro vidnost, nošenje odsevnikov ali odsevnih površin na oblačilih ali obutvi. Vidnost, previdnost, upoštevanje predpisov in cestnih razmer lahko zagotovijo varnejše poti za vse, tudi v manj ugodnih vremenskih pogojih.

Agencija RS za okolje pa napoveduje, da bo danes sprva precej jasno, marsikje po nižinah pa megleno. Čez dan bo od zahoda oblačnost naraščala in popoldne se bo povsod pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine.

Jutri bo pretežno oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, popoldne in zvečer pa se bo težišče padavin pomaknilo na vzhod. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, ponekod bo možna tudi poledica. V noči na sredo se bo meja sneženja spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 2, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 7, ob morju do 10 °C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.