05:29, tor, 14. Maj

Znan je odgovor, kaj prevlada pri izbiri kandidatov za poslanca





Datum državnozborskih volitev je vse bližje. Naše bralce smo vprašali, ali se pri volitvah odločajo na podlagi izbire stranke ali osebe, ki kandidira za poslanca oziroma poslanko. 

Velikokrat se namreč sliši, da se nekdo odloči, da bo dal glas kanidatki ali kandidatu na podlagi zunanjega videza, urejenosti, naklonjenosti, nastopov na soočenjih in v javnem življenju. Pa tudi na podlagi vrednot in načel, ki so enim ali drugim bližje.  Ali pa temu, da kandidata ali kandidatko osebno pozna. Drugi spet so pozorni predvsem na to, kateri stranki določeni kandidat oziroma kandidatka  pripada in kako izpostavlja program stranke.

Prav zaradi tega smo naše bralce in bralke vprašali, ali se na državnozborskih volitvah odločajo na podlagi izbire stranke ali osebe, ki kandidira.  Večina, 63 odstotkov od vseh ali 144 sodelujočih, je odgovorila, da se odloča na podlagi izbire stranke. 31 odstotkov ali 72 sodelujočih pa pravi, da izbirajo med kandidati in kandidatkami. 14 oziroma šestim odstotkom pa je vseeno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.