22:29, sre, 6. Dec

Pripravlja se Kulturni upor za Maribor

Ali pri svojem vsakdanjem življenjskem ritmu opazimo koliko ljudi v Mariboru živi na robu? “Na seznamu UP-ornika je 470 ljudi, ki so resnično odvisno od Vas in Nas… in sedaj imamo skupaj priložnost, da jim resnično stopimo na proti…“, je na svojem Facebook profilu zapisal Boris Krabonja, osebno. Pripravlja Kulturni upor.

V torek, 27. junija ob 19h, bo v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor na sporedu dobrodelni koncert, na katerem bodo UP-orniki zbirali denar za najrevnejše prebivalce Maribora in širše. Strah jih je, ali bo uspelo. “Prosimo vas, da se pridružite Kulturnemu uporu in podprete umetniško angažirane vsebine proti revščini, ki ovira dostojno preživetje ljudi“, so člani Društva za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva UP-ornik zapisali na svoji spletni strani.

Vir: Facebook profil Borisa Krabonje
Vir: Facebook profil Borisa Krabonje

Svoj glas in besede bodo na odru prispevali: Darko Nikolovski, Emkej z Anino Trobec, Lara Jankovič, Leonart, Luka in Zala, Plesna šola Sebastian in Toni Petrovič. Dogodek bosta povezovala Mirjana Šajinović in Žan Jenuš.

Vir: Facebook profil Borisa Krabonje
Vir: Facebook profil Borisa Krabonje

Vstopnice za izhod iz revščine
Vsakdo, ki bi želel pomagati, lahko kupi vstopnico za koncert. Odrasli bodo z desetimi evri (cena vstopnic za otroke pa je 5 evrov) tako opravili človekoljubno delo, hkrati pa za to dobili glasbene užitke mladih in perspektivnih umetnikov, ki so se po besedah Krabonje izkazali za širokosrčne. Vstopnice so naprodaj:
– na stojnici v Europarku (do petka, 23. junija)
– v Narodnem domu Maribor (do koncerta)
– v pisarni UP-ornika, na naslovu ulica Kraljeviča Marka 14 (do koncerta).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav