23:04, tor, 30. Apr

Klakočar Zupančičeva v novoletni poslanici: Če bomo dajali od sebe najboljše, smo kot narod in država sposobni doseči neverjetne stvari





Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je v novoletni poslanci državljane pozvala k medsebojnemu spoštovanju, sodelovanju in povezanosti. “Če bomo vsi še nadalje dajali od sebe najboljše, smo kot narod in država sposobni doseči neverjetne stvari,” je poudarila. Verjame, da lahko skupaj dosežemo nepredstavljivo, kar smo v zgodovini že dokazali.

Predsednica DZ je v poslanici spomnila, da so Slovenijo v letošnjem letu zaznamovale volitve in referendumi ter se zahvalila vsem, ki so letos odšli na volišča. “Pomembno je namreč zavedanje, da vsi skupaj sooblikujemo ključne odločitve in da smo tudi soodgovorni za nadaljnjo pot naše države,” je izpostavila.

Leto 2022 pa nas je po njenih besedah ob vojni v Ukrajini spomnilo tudi, da mir ni samoumeven in da si moramo zanj in za temeljne človekove pravice, za demokracijo in za vladavino prava prizadevati vsi.

Kljub izzivom po dveh letih trajajoči epidemiološki krizi in skrbeh zaradi energetske in gospodarske krize pa prva med poslanci na leto za nami gleda kot na “leto sprememb in upanja”.

Kot je poudarila v novoletni poslanici, ima predvsem upanje v narod, ki dnevno s svojim delom in prizadevanji dokazuje v gene zapisano skrb za sočloveka, za vrednote, ki jih negujemo že stoletja. “Vabim vas, da s svojim zgledom utrdimo temelje boljšega in bolj pravičnega sveta tudi za naše otroke in vnuke. Nenazadnje prihodnost pripada njim,” je dodala.

Državljanom je ob tem v novem letu zaželela še veliko zdravja in osebne sreče.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.