23:20, sob, 1. Okt

Robert Golob na prvi delovni obisk v Maribor

Predsednik vlade Robert Golob bo danes skupaj z ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh in kmetijsko ministrico Ireno Šinko obiskal Maribor. Obisk bo začel na Agenciji za energijo, v teku dneva pa bo med drugim obiskal tudi Dom Danice Vogrinec. To bo sicer prvi Golobov delovni obisk katerega od slovenskih mest.

Na Agenciji za energijo se bo Golob srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Sledil bo obisk mariborske fakultete za elektrotehniko, informatiko in računalništvo, kjer se bo seznanil s projektom slovenskih nanosatelitov Trisat, ki predstavlja nov način spremljanja zemeljskega površja in naravnih katastrof, ter s projektom EDIH (European Digital Innovation Hubs), ki prek digitalnega inovacijskega stičišča na mariborski univerzi prispeva k digitalnemu prehodu Slovenije.

Popoldan bo sledil obisk tamkajšnje višje šole za gostinstvo in turizem ter Doma Danice Vogrinec. Premier bo obisk zaključil v Narodnem domu, kjer bo podal tudi izjavo za medije.

Po poročanju časnika Večer Golob s tem izpolnil svojo predvolilno obljubo, da bo kot prvo obiskal prav štajersko prestolnico. Novi predsednik vlade je Maribor sicer želel obiskati tik pred volitvami, a mu je to preprečila bolezen.

V nadaljevanju tedna se bo Golob na prvi delovni obisk v tujino odpravil v Bruselj.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *