15:26, pet, 26. Apr

Drsajo povsod, le v Rušah ne





V decembru so se v številnih občinah, tako kot v preteklosti, odprla drsališča, ki privabljajo tako najmlajše kot njihove starše. Drsanje na prostem ima zagotovo poseben čar. A žal zaradi takšnih in drugačnih razlogov, letos drsališča ni v Rušah, pa tudi v Mariboru ga ne bi bilo, če ne bi zanj poskrbel mariborski gostinec.

Ptujska pravljica, drsališče na mestni tržnici

Največja pridobitev letošnjega prazničnega decembra je drsališče na mestni tržnici, so pred tedni sporočili iz Visit Ptuj:  “Drsati je mogoče brezplačno, drsalke pa si lahko izposodite po simbolični ceni (2€).”

Drsališče bo 31. decembra delovalo do 17. ure, 25. decembra in 1. januarja pa bo zaprto. “Drsanje je brezplačno, vstop na prizorišče pa je možen ob izpolnjevanju pogoja PCT,” pojasnijo.

Zalomilo se je v sosednjih Rušah: Drsališča ne bi bilo, ne glede na koronavirus

Kot smo že poročali, letos ruškega drsališča ne bi bilo, ne glede na koronavirus, ruška občina pa je želela občane prepričati, da je za to kriva epidemija in koronavirus. Že 12. novembra letos, so odpovedali sodelovanje ponudniku, kot razlog pa navedli, da ponudba za postavitev drsališča presega finančne zmožnosti.

Vir: Facebook Športni park Ruše

Kasneje pa so v javnosti prikazali, da drsališča v Rušah zaradi koronavirusa ne bo. Drsališče so sicer od leta 2017 postavljali v ruškem športnem parku, niso ga postavili le lani zaradi negotove epidemiološke situacije.

Brezplačno drsališče v Dupleku

V začetku decembra se je drsališče odprlo tudi v Dupleku. Župan občine Mitja Horvat je ob tem navdušeno zapisal: “Drsališče je nazaj! Po leto dni premora smo ponovno z vami. Tokrat na novi lokaciji pri OŠ Duplek! Vstopnine letos ni, zato naj te ne skrbi. Pridi dobre volje in odženi slabe konje.”

Drsališče obratuje vsak dan. Od ponedeljka do četrtka med 15. in 20. uro, v petek uro dlje in sicer do 21. ure. V soboto od 10. do 21. ure in v nedeljo od 10. do 20. ure.

Drsanje tudi v Parku pod tisočerimi zvezdami

V Občini Kidričevo se je drsališče odprlo 13. decembra in obratuje vsak dan med 15. in 21. uro, med vikend pa med 14. in 21. uro.

Pričarali so tudi čarobno vzdušje z drive-in Božičkom.

Starši so lahko na različnih lokacijah v avtomobilu pripeljali svoje otroke, Božiček pa je pozdravil vsak avtomobil in delil brezplačna darila.

V Mariboru za drsališče na prostem poskrbel gostinec

Zavod za turizem se je odločil, da montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja ne bo. Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor, je dejal: “Ocenjujemo, da predstavlja drsališče v danih razmerah zdravstveno in seveda tudi finančno tveganje, zato z odločitvijo o njegovi postavitvi ne moremo več odlašati.”

Se je pa za postavitev odločil mariborski gostinec, ki je postavil 300 kvadratnih metrov veliko pokrito drsališče ob Mestnem parku.

To bo predvidoma delovalo vse do 5. marca. Otroci do petih let lahko drsajo brezplačno, od 6 do 18 let za ceno 2,5 evrov, odrasli pa po ceni 3 evrov. Na voljo so tudi vstopnice za več vstopov. Izposoja drsalk znaša 2,50 evrov, čelade 2 evra in pomagalčka na ledu – medvedka, 3,40 evra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.