10:38, pet, 26. Apr

Mednarodni dan prostovoljstva in solidarnostni bazar v CEZAM- u





V novem CEZAM-u so 5. decembra pripravili informativni dan o prostovoljstvu, katero ni nekaj novega. Je naravni instinkt družbe po samoohranitvi. Zaradi industrializacije, sodobnega reorganiziranja osebnega časa posameznika in zgubljanja pomena naravnih družinskih skupnostih se je pojavilo veliko posameznikov, ki ne morejo zadovoljiti osnovnih in dodatnih življenjskih potreb ter so v skrbi padli na breme države in prostovoljcev.

Kot je povedala vodja informativnega dne, Katja Štraus, so za današnji dan pripravili nekaj brošur o prostovoljcih nasploh, prav tako pa so jih usmerili na spletno stran www.prostovoljstvo .org, kjer lahko najdejo ogromno informacij na temo prostovoljstva. Prav tako pa Cezam letos išče prostovoljce, ki bi bili pripravljeni nuditi brezplačno učno pomoč in za ustvarjalne delavnice. Mladei interesente naprošajo, da se prijavijo na katja@cezam.org , in vzpostavijo nadaljnji kontakt za sodelovanje.


V CEZAM- u pa se je v sklopu tega dneva odvijal tudi solidarnostni bazar, ki je mednarodni projekt Zveze evropskih mladinskih centrov, v katero je vključen tudi CEZAM.Kot je povedal vodja solidarnostnega bazarja Vasja Likavec, potekajo solidarnostni bazarji po večih evropskih državah. Namen solidarnostnega bazarja je, da se podarijo ali menjajo oblačila, obutev, knjige, športno in računalniško opremo in ostale uporabne predmete, ki jih morda več ne potrebujemo ali smo se jih naveličali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.