02:12, pet, 29. Mar

Svobodini favoriti v okolici Maribora, te županske kandidate bodo podprli





Gibanje Svoboda bo danes predstavila njihovega županskega kandidata v Mariboru, kar smo že poročali. A po naših informacijah so jasna tudi že nekatere druga imena, ki se bodo kot županski kandidati s podporo Gibanja Svobode podali na lokalne volitve v tej regiji.

Občino Starše polovico mandata vodi Stanislav Greifoner, ki je vodenje te občine prevzel po izrednih volitvah leta 2020, po tem ko je prejšnji župan Bojan Kirbiš umrl. Zmagal je v drugem krogu proti kandidatki Nataši Petek. Že takrat je povedal, da se bo podal v nov mandat, saj sta dve leti premalo, da izvede vse želene projekte. Kandidaturo je za naš medij že najavil, zdaj pa je po naših informacijah jasno, da ga bo podprla tudi Svoboda.

V Občini Ruše bo, kot kaže, kandidat za župana s strani Svobode Darko Knez. Po naših informacijah lahko računa na njihovo podporo. Knez je sicer trenutno občinski svetnik, povedal pa je, da se je odločil za župansko kandidaturo. To bo korak naprej v njegovi politični karieri.

Tudi v Občini Šentilj pa se očitno obeta zanimiv boj za županski stolček. Kot smo razkrili, se bo na lokalne volitve podala Zdenka Ploj, ki bi jo neuradno za svojo župansko kandidatko predlagali ravno v Gibanju Svoboda. Gre za magistro turizma, sicer pa generalno direktorico rogaškega hotela Atlantida.

Kot kaže so v Gibanju Svoboda ocenili, da so ti trije kandidati takšni, s katerimi lahko računajo na izvolitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.