13:13, ned, 5. Maj

Zgodba gasilca o reševanju v Termah Ptuj: “Človek, ki je deklico prinesel negibno ter nezavestno iz vode, je bil njen oče”





Poročali smo o tem, da je minuli vikend prišlo do utapljanja deklice v Termah Ptuj, ki pa se je k sreči končalo srečno.

Terme Ptuj so za naš medij podale opis dogodka. Več tukaj. Po objavi članka nas je kontaktiral gasilec Uroš Pevec, ki je pomagal pri oživljanju deklice, in povedal, da je zgodba malce drugačna, kot so jo navedli v Termah Ptuj.

Oče naredil vse, kar je bilo v njegovi moči

Uroš Pevec, ki je bil eden izmed prisotnih pri reševanju 7-letne deklice v Termah Ptuj v soboto, 8. julija, nam je zapisal: “Prebral sem vaš članek in imam eno pripombo. Človek, ki je deklico prinesel negibno ter nezavestno iz vode, je bil njen oče, ki je naredil vse po svojih najboljših močeh, da je hčerko rešil iz vode, ter ostal mirne krvi med samim oživljanjem njegove hčere. Bil je prisoten med samim kopanjem njegove hčerke, vendar se je kljub njegovi pažnji to na žalost zgodilo.”

Pomembna je tudi oprema 

Kot je zapisal, se je po prebranih komentarjih počutil dolžan, da o tem obvesti širšo javnost, da se ne obsoja staršev. Hkrati pa še enkrat velja opozorilo, da se to lahko zgodi prav vsakemu. Uroš pa je še dodal, da o morebitni nezadostni opremi reševalcev, kot je na primer balon za predihavanje, ki je v takih trenutkih kritičnega pomena, kakor tudi defibrilator, ki je pri oživljanju ena najpomembnejših stvari, raje ne bi govoril. A meni, da bi kljub uspešni reanimaciji nekatere zadeve lahko izpeljali bolje oziroma bolj kvalitetno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.